Sposób przygotowania:
Pleśniak z wkładką
Przepis na blaszkę 35x25 cm
Kruche ciasto:
Wszystkie składniki dokładnie połączyć! Blaszkę wysmarować olejem i posypać dokładnie bułka tartą. Połowę ciasta wyłożyć na spód blaszki. Drugą część schłodzić w zamrażalce.
Masa:
Białka ubić na sztywna pianę, wsypać cukier - dodać jogurt potem budyń i mąkę ziemniaczaną, zmiksować! Ciasto posmarować obficie dżemem z czarnej porzeczki - na wierzch wylać masę jogurtową. Na koniec zetrzeć pozostałą część ciasta na tarce o grubych oczkach.
Piec przez ok 50 min w 180 *C, po ostudzeniu ciasto możemy posypać cukrem pudrem.
Kruche ciasto:
Wszystkie składniki dokładnie połączyć! Blaszkę wysmarować olejem i posypać dokładnie bułka tartą. Połowę ciasta wyłożyć na spód blaszki. Drugą część schłodzić w zamrażalce.
Masa:
Białka ubić na sztywna pianę, wsypać cukier - dodać jogurt potem budyń i mąkę ziemniaczaną, zmiksować! Ciasto posmarować obficie dżemem z czarnej porzeczki - na wierzch wylać masę jogurtową. Na koniec zetrzeć pozostałą część ciasta na tarce o grubych oczkach.
Piec przez ok 50 min w 180 *C, po ostudzeniu ciasto możemy posypać cukrem pudrem.