Sposób przygotowania:
Po prostu schabowe
Przygotowanie:
Kotlety rozbić na średnie wielkości,ułożyć na dużym płaskim talerzu.Posypać solą,pieprzem,skrapiać olejem i sokiem z cytryny.Chłodzić w lodówce około 40 minut.W tym czasie na patelni stopić 2 łyżki masła i oleju,wykładać porcjami kotlety.Smażyć po zarumienieniu na wolniejszym ogniu.Przełożyć na talerz,przykryć drugim i włożyć np.do półki aby utrzymały ciepło.Obrane jabłka,wiśnie i wino podsmażać na tym oleju co były smażone kotlety.Podawać udekorowane z kotletami.
Kotlety rozbić na średnie wielkości,ułożyć na dużym płaskim talerzu.Posypać solą,pieprzem,skrapiać olejem i sokiem z cytryny.Chłodzić w lodówce około 40 minut.W tym czasie na patelni stopić 2 łyżki masła i oleju,wykładać porcjami kotlety.Smażyć po zarumienieniu na wolniejszym ogniu.Przełożyć na talerz,przykryć drugim i włożyć np.do półki aby utrzymały ciepło.Obrane jabłka,wiśnie i wino podsmażać na tym oleju co były smażone kotlety.Podawać udekorowane z kotletami.