zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Podchmielona golonka

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

golonka gotowana w piwie przywiezionym z Kaszub i podpieczona

Podchmielona golonka

Składniki:

Podchmielona golonka

 

 

Sposób przygotowania:

Podchmielona golonka
Golonki umyć, usunąć ewentualne resztki sierści. Włożyć je do garnka, zalać zimną wodą, dodać przyprawy. Gotować około 1 godzinę. Następnie wlać piwo ( użyłam karteszci mnich ) i gotować prawie do miękkości na maleńkim gazie. Po ugotowaniu golonek wyjąć je z garnka na blaszkę do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami.