madzia19795

madzia19795

Kucharz
[Przepisów: 17]

Podgrzybki w sosie smietanowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny sosik,moze byc do pulpetow:)

Podgrzybki w sosie smietanowym

Składniki:

Podgrzybki w sosie smietanowym

 

  • ok.70 dag.podrzybkow(moga byc mrozone)
  • natka pietruszki
  • 2 cebule
  • kostka rosolowa
  • kostka grzybowa
  • lubczyk ogrodowy otarty
  • lisc laurowy
  • pieprz,ziarnko smaku
  • tluszcz do smazenia(najlepiej maselko)
  • smietana slodka12%,lyzka maki

Sposób przygotowania:

Podgrzybki w sosie smietanowym
Pokroic grzyby i obgotowac je przez chwile.Pokroic cebulke i natke pietruszki i podsmazyc z grzybkami na maselku.Przelozyc do garnka,zalac woda,wrzucic lisc laurowy,kostki i dusic pod przykryciem na malym ogniu.Kiedy zrobi sie sosik posypac lubczykiem,ziarnkiem smaku i pieprzem.Zagescic smietanka z maka.Smaczny sos z ziemniakami,ale mozna dodac pulpety.SMACZNEGO

Tagi:

podgrzybki mak