zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Podpłomyki farmerskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne podpłomyki farmerskie

Podpłomyki farmerskie

Składniki:

Podpłomyki farmerskie

 

  • 4 jajka
  • 50dag tlustego twarogu mielonego
  • 325g maki
  • szczypta sody
  • 50dag marchwi
  • 2 dymki
  • maly kubeczek jogurtu naturalnego
  • 60g twarozku smietankowego
  • pol peczka szczypiorku
  • sol
  • bialy pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Podpłomyki farmerskie
Marchew pokroic w zapalke.W garnku zagotowac lekko posolona wode,wrzucic marchewke,pogotowac chwile na wolnym ogniu,osaczyc,wystudzic.Dymki pokroic w plasterki,twarog utrzec z jajkami.Make przesiac wsypac do twarogu tyle,aby powstalo geste,ale latwe do rozsmarowania ciasto,dodac sode,posolic,dokladnie wymieszac.Na rozgrzany olej nakladac ciasto,formowac owalne placki,na kazdy nalozyc porcje warzyw.Smazyc na zloty kolor.Smietanke wymieszac z twarozkiem dodac szczypiorek,sos przyprawic do smaku sola i bialym pieprzem

Tagi:

jajko jajka mak