kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Podsmażana kartoflanka na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

potrawa z ziemniaków - na dzień ziemniaka...

Podsmażana kartoflanka na wędzonce

Składniki:

Podsmażana kartoflanka na wędzonce

 

 

Sposób przygotowania:

Podsmażana kartoflanka na wędzonce
Boczek wędzony pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę. Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, dodać usmażony boczek, doprawić solą, pieprzem i wegetą, dodać posiekany czosnek. Nadziać w jelita, wiązać odpowiednie długości około 10 - 15 cm. Gotować na wolnym ogniu 25 minut. Przed podaniem podsmażyć na patelni na rumiano. Podawać z grzybkami marynowanymi lub dowolną surówką.