Sposób przygotowania:
Podstawowy przepis na naleśniki
Mąkę wymieszać z jajkami, solą oraz mlekiem na gładkie jednolite ciasto.
Ciasto odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.
Następnie na patelni roztopić niewielką ilość masła wlać porcję ciasta naleśnikowego i smażyć z obu stron cienkie naleśniki.
Smażyć na jasno - złoty kolor.
Czynność powtarzać do zużycia całego ciasta.
Naleśniki po usmażeniu można przekładać czym kto lubi.
Ciasto odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.
Następnie na patelni roztopić niewielką ilość masła wlać porcję ciasta naleśnikowego i smażyć z obu stron cienkie naleśniki.
Smażyć na jasno - złoty kolor.
Czynność powtarzać do zużycia całego ciasta.
Naleśniki po usmażeniu można przekładać czym kto lubi.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
To jest prawda;)
gusia1000