Sposób przygotowania:
Kapusta z pomidorami
Kapustę obieramy z wierzchnich liści, kroimy na połowy można na ćwiartki i szatkujemy. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy wędzoną kość i obrane drobno pokrojone jabłko. Pomidory myjemy i nacinamy, sparzamy we wrzątku i obieramy ze skórki.
Pomidory drobno kroimy czy też siekamy i dodajemy do kapusty. Dodajemy przyprawy i dalej gotujemy. Cebulę drobno kroimy a wędlinę w dowolną kostkę. Drobno kroimy też czosnek. Podsmażamy na odrobinie tłuszczu i dodajemy cebulę którą też lekko można zrumienić. Wrzucamy do kapusty.
Do kapusty dodajemy też podsmażoną wędlinę.
Doprawiamy papryką mieloną, solą i pieprzem.
Pomidory drobno kroimy czy też siekamy i dodajemy do kapusty. Dodajemy przyprawy i dalej gotujemy. Cebulę drobno kroimy a wędlinę w dowolną kostkę. Drobno kroimy też czosnek. Podsmażamy na odrobinie tłuszczu i dodajemy cebulę którą też lekko można zrumienić. Wrzucamy do kapusty.
Do kapusty dodajemy też podsmażoną wędlinę.
Doprawiamy papryką mieloną, solą i pieprzem.