luna76

luna76

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Podudzia z kurcząt z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Trochę inny sposób na podanie tradycyjnego kurczaka, który mojej familii początkowo nie przypadł do gustu, aczkolwiek po spróbowaniu , diametralnie zmienili zdanie :)

Podudzia z kurcząt z orzechami

Składniki:

Podudzia z kurcząt z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Podudzia z kurcząt z orzechami
Podudzia z kurcząt oczyszczam, nacieram solą, pieprzem i przyprawa do kurczaka. Naczynie żaroodporne smaruję delikatnie oliwą, układam podudzia, posypuje posiekanymi orzechami i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C-200°C na około godzinę, aż będą miękkie. Wyłączam piekarnik i odstawiam na 10 - 15 minut. Podaje z ziemniakami i surówką.