iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Podudzia z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubię dodatek papryki do mięsa. Dlatego często ją dodaję do dań pieczystych . Daje niesamowity aromat.

Podudzia z papryką

Składniki:

Podudzia z papryką

 

  • 2 kg podudzi z kurczaka,
  • 1 papryka czerwona,
  • 10 dag sera żółtego,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa do kurczaka,
  • łyżka oliwy,
  • łyżeczka octu,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki majonezu.

Sposób przygotowania:

Podudzia z papryką
Udka myjemy oprószamy solą, pieprzem, paprykę kroimy w paski, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i mieszamy z majonezem. Czosnek przeciskamy przez praskę mieszamy z przyprawą do kurczaka oraz octem i oliwą nacieramy udka marynatą, odstawiamy na godzinę. Następnie lekko odcinamy skórę i wkładamy pod nią 3 paski papryki oraz ser z majonezem, spinamy wykałaczką. Pieczemy udka 1 godzinę w temp. 170 stopni.