Sposób przygotowania:
Poduszeczki
Ciasto: Na stolnicy przygotowujemy mąkę, żółtko, śmietanę i zimną margarynę pokrojoną w kostkę. Szybko wyrabiamy ciasto. Gdy już mamy wyrobione zaczynamy wałkować. Rozwałkowujemy i składamy na pół, znów rozwałkowujemy i też składamy na pól. Czynność powtarzamy 4 razy. Wtedy rozwałkowujemy na grubość około 5mmi wkładamy do lodówki na 30 min. Po czym wkrawamy ciasteczka literatką układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i pieczemy 20 min w temp 180 stopni. Krem: 2/3 mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy zawiesinę: żółtko roztrzepane z mąkami w pozostałym mleku. Gotujemy przez chwilę (do zgęstnienia). Do wystudzonych ciasteczek za pomocą cienkiej szprycy dozujemy krem. Posypujemy cukrem pudrem.l. Czynność powtarzamy 4 razy. Wtedy rozwałkowujemy na grubość około 5mmi wkładamy do lod