Sposób przygotowania:
Poduszeczki z włoskim nadzieniem.
Płaty ciasta francuskiego wyjąć i rozmrozić na noc.Pomidory,rukolę czy listki bazylii opłukać,pomidory pokroić na plasterki lub na ćwiartki.Serki wypakować na sitko i odsączyć z zalewy.Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy,pokroić na dość duże kwadraty o średnicy 5*5 i nakładać na każdy po ćwiartce pomidora,kulce serka,listku rukoli lub bazylii,szczyptę soli,morskiej,parę kulek pieprzu zielonego(1-2 szt.).Zalepić dokładnie i posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem.Piekarnik nagrzać do 200 st.C,blachę posmarować łyżką oleju,pomagając sobie pędzelkiem silikonowym,wyłożyć dno blachy arkuszem pergaminu i ułożyć kolejno obok siebie ciastka-poduszki.Wstawić do piekarnika na 15 min.Po wyjęciu przełożyć ciastka na talerze lub półmisek i jeść.