Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Podwójnie czekoladowe orzeszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Podwójnie czekoladowe orzeszki z pysznym nugatowym kremem

Podwójnie czekoladowe orzeszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podwójnie czekoladowe orzeszki

 

Sposób przygotowania:

Podwójnie czekoladowe orzeszki
Ciasto: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i kakao , następnie dodać miękką margarynę, posiekać i dodać jajko - wyrobić ciasto. Foremki na orzeszki posmarować olejem, wylepić cienko ciastem i piec w 170 stopniach przez 15 minut. Upieczone delikatnie wyjmować i zostawić do ostygnięcia.Krem czekoladowy nakładać do połówki orzecha tak by lekko wystawała i przykryć drugą połówką orzecha.
Podwójnie czekoladowe orzeszki
Z mąki cukru pudru jajka kakao wyrobić ciasto
Podwójnie czekoladowe orzeszki
Upieczone orzeszki delikatnie wyjąc i odstawić do ostygnięcia
Podwójnie czekoladowe orzeszki
Jedną połówkę orzech posmarować kremem czekoladowym
Podwójnie czekoladowe orzeszki
I przykryc drugą połówką orzecha Odstawić w chłodne miejsce