Sposób przygotowania:
Podwójnie kokosowy tort malibu
Ze składników podanych na ciasto upiecz biszkopt.Ostudź go i przekrój na pół.Skrop biszkopt 50 ml malibu i odstaw.Do rondla o grubym dnie wlej mleko dodaj cukier i wiórki kokosowe,gotuj na małym ogniu aż płyn się zredukuje i powstanie gęsta kokosowa papka.Ostudź papkę kokosową.Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubij na sztywno cukrem pudrem i 50 ml malibu.Dla pewności możesz dodać płaską łyżkę mąki ziemniaczanej aby krem był bardziej sztywny.Ułóż pierwszy płat ciasta na paterze nałóż połowę kokosowej papki i dokładnie ją rozsmaruj,nałóż 1/2 kremu,przykryj drugim płatem ciasta na który tak jak uprzednio nałóż papkę kokosową oraz krem.Boki tortu posmaruj resztą kremu.Gotowy tort obsyp startą na tarce białą czekoladą.Przed podaniem schłódź tort przez minimum 2 godziny.Tort jest słodki ale urzeka przyjemnym aromatem i rozpływa się w ustach.
msewka