Sposób przygotowania:
Podwójnie serowe risotto z papryką i nie tylko1.
Do nagrzanego garnka włożyć łyżkę oleju kokosowego.
2.
Pierś z kurczaka pokroić i podsmażyć na oleju.
3.
Cukinię obrać, pokroić w kostkę i dodać do kurczaka, dalej smażyć.
4.
Paprykę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka, dalej smażyć.
5.
Wsypać suchy ryż do risotta, troszkę go "zeszklić".
6.
Partiami dolewać wodę z bulionem drobiowym, aż do całkowitego wchłonięcia przez ryż.
7.
Dodać pokrojone suszone pomidory.
8.
Kukurydzę z chili odsączyć i wrzucić do garnka, wymieszać.
9.
Czerwoną fasolę dobrze wypłukać i odsączyć, wsypać i wymieszać.
10.
Ser feta pokroić w kostkę i wymieszać z resztą.
11.
Zrobić to samo z mozzarellą.
12.
Na końcu doprawić pieprzem i solą.
13.
Smacznego !