Sposób przygotowania:
Podwójny sernik Oreo
1. Ciastka Oreo umieścić w malakserze (odkładając na bok 3-4 sztuki) razem z masłem. Zmiksować do połączenia się składników. Masę ciasteczkową wyłożyć do formy 24x24cm lub dużej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze ugnieść w dno formy. 2. Twaróg utrzeć z cukrem i ekstraktem. Dodać śmietanę i dalej miksować. Wbijać po jednym jajku, miksując. Wsypać przesianą mąkę i wymieszać. 3. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie ostudzić. 4. Połowę masy serowej wylać na spód ciasteczkowy. Do drugiej połowy masy wlać rozpuszczone czekolady i dobrze wymieszać. Czekoladową masę wyłożyć na jasną. Wierzch posypać odłożonymi wcześniej i pokruszonymi ciastkami Oreo. 5. Piec w 160st.C około 45-55 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Schłodzić minimum 4 godziny w lodówce. Smacznego!
edytaha
misia5