justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Polędwica faszerowana szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

idealne połączenie witamin z przyjemnością

Polędwica faszerowana szpinakiem

Składniki:

Polędwica faszerowana szpinakiem

 

  • :
  • 1 szt polędwiczka wieprzowa,
  • 1 szkl szpinak świeży,
  • 1/2 szkl ser tarty,
  • do smaku sól, pieprz, vegeta,
  • do smażenia olej

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwica faszerowana szpinakiem
Polędwiczkę przecinamy na połowę, ale
nie do końca. Lekko rozbijamy, aby
powstał ładny kawałek mięsa. Szpinak
dusimy na odrobinie oleju, doprawiając
do smaku solą i pieprzem. Polędwiczkę
nacieramy przyprawami. Rozkładamy do
środka połowę szpinaku, na to tarty ser,
i zakrywamy resztą szpinaku. Zwijamy w
roladę. Spinamy wykałaczką. Lekko
podsmażamy, około 3 minuty z każdej
strony. Następnie wkładamy do piekarnika
i pieczemy około 30 minut.