Sposób przygotowania:
Polędwica faszerowana szpinakiem
Polędwiczkę przecinamy na połowę, ale
nie do końca. Lekko rozbijamy, aby
powstał ładny kawałek mięsa. Szpinak
dusimy na odrobinie oleju, doprawiając
do smaku solą i pieprzem. Polędwiczkę
nacieramy przyprawami. Rozkładamy do
środka połowę szpinaku, na to tarty ser,
i zakrywamy resztą szpinaku. Zwijamy w
roladę. Spinamy wykałaczką. Lekko
podsmażamy, około 3 minuty z każdej
strony. Następnie wkładamy do piekarnika
i pieczemy około 30 minut.
nie do końca. Lekko rozbijamy, aby
powstał ładny kawałek mięsa. Szpinak
dusimy na odrobinie oleju, doprawiając
do smaku solą i pieprzem. Polędwiczkę
nacieramy przyprawami. Rozkładamy do
środka połowę szpinaku, na to tarty ser,
i zakrywamy resztą szpinaku. Zwijamy w
roladę. Spinamy wykałaczką. Lekko
podsmażamy, około 3 minuty z każdej
strony. Następnie wkładamy do piekarnika
i pieczemy około 30 minut.