Sposób przygotowania:
Polędwica jelenia w sosie whisky
Kawałek polędwicy z jelenia oprószamy solą. Posypujemy suszonymi ziołami: hyzopem oraz tymiankiem. Wkładamy do worka próżniowego i odsysamy powietrze. Podgrzewamy zanurzoną w wodzie przez około 2 godzin w temperaturze 65°C. Przygotowaną polędwicę wyjmujemy, a soki pozostawiamy w torebce. Rozgrzewamy mocno patelnię grillową i mięso przesmażamy krótko z dwóch stron. Pozostałe soki przelewamy do rondelka. Wrzucamy pokrojoną papryczkę. Dodajemy masło oraz wlewamy whisky. Doprawiamy do smaku i redukujemy sos. Ziemniaki kroimy w plasterki i smażymy na patelni grillowej posmarowanej olejem. Polędwicę kroimy w plastry. Podajemy z grillowanymi ziemniaczkami polaną sosem whisky. Smacznego.