anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Polędwica szefowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne danie w smaku wyśmienicie się komponuje z surówkami z pekińskiej kapusty. Polecam jest to szybkie danie.

Polędwica szefowej

Składniki:

Polędwica szefowej

 

  • polędwica 500 g
  • czosnek 1 ząbek
  • sól
  • pieprz
  • olej 100 ml
  • cebula 1 szt
  • sos pieczeniowy 1 op
  • woda 250 ml

Sposób przygotowania:

Polędwica szefowej
Polędwicę umyć oczyścić i osuszyć pokroić na plastry około 2 cm., natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę , doprawić solą i pieprzem. Włożyć na rozgrzaną patelnię z olejem, na patelnię wkroić cebulę i dusić około 6 minut.Kilkakrotnie odwracać i mieszać. Sos rozpuścić z wodą wg. przepisu na opakowaniu i wlać do mięsa zagotować.