Sposób przygotowania:
Polędwica wieprzowa Eli
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Pora przeciąć wzdłuż na pół,umyć,osuszyć i drobno posiekać. Polędwicę wieprzową umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Polędwicę pokroić na 3 centymetrowe kawałki. Każdy kawałek mięsa lekko spłaszczyć ręką. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć polędwicę z obu stron na rumiano. Wyjąć obsmażoną polędwicę z patelni. Na patelnię wyłożyć cebulę,por i smażyć aż się zeszklą. Do cebuli i pora dodać słodki sos chili,czosnek granulowany,paprykę słodką,sól,pieprz i jeszcze chwilę smażyć. Całość polać wodą i dusić około 20 minut. Do sosu dodać polędwiczki i dusić jeszcze 5 minut. Po tym czasie wyjąć polędwiczki i zabezpieczyć folią aluminiową przed wystygnięciem. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować. Polędwiczki podawać z sosem. Smacznego!