Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Polędwica wieprzowa gotowana z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dwa w jednym . Wywar zostaje na zupę, a z mięska robimy drugie danie .

Polędwica wieprzowa gotowana z warzywami

Składniki:

Polędwica wieprzowa gotowana z warzywami

 

  • 30 dag polędwicy wieprzowej ( 1 polędwiczka )
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • ½ pora
  • 3 szklanki wody
  • 4 ziela angielskie
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżeczka przyprawy do zup ( Jarzynka , Vegeta lub kostka bulionowa )
  • 2 łyżeczki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki pasty z chrzanu Wasabi

 

Sposób przygotowania:

Polędwica wieprzowa gotowana z warzywami
Mięso, warzywa i przyprawy zalać wodą , doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć gaz i gotować ok. 45 minut ( a jeśli trzeba bo mięso nie jest dostatecznie miękkie to dłużej ). W tym czasie utrzeć śmietanę , majonez i chrzan Wasabi. Wyjąć mięso i warzywa . Podawać na ciepło z sosem i pieczywem lub ziemniakami z wody .