Sposób przygotowania:
Polędwica wołowa nadziewana grzybami.
Obrane,opłukane,pokrojone grzyby obsmażyć na maśle,dodać tartej bułki,posiekane koreczki,nać pietruszki i skórkę cytrynową.Po
ostudzeniu wymieszać z rozkłóconym jajkiem i doprawić solą z pieprzem.Farszem nadziewać naciętą w polędwicy kieszeń i dokła-
-dnie zaszyć.Polędwicę obsmażyć na pozostałym maśle,podlać niewielką ilością wody i upiec w piekarniku na małym ogniu,podlew-
-ając sosem z mięsa.Podawać krojoną na plastry z frytkami i sałatą
zieloną.
ostudzeniu wymieszać z rozkłóconym jajkiem i doprawić solą z pieprzem.Farszem nadziewać naciętą w polędwicy kieszeń i dokła-
-dnie zaszyć.Polędwicę obsmażyć na pozostałym maśle,podlać niewielką ilością wody i upiec w piekarniku na małym ogniu,podlew-
-ając sosem z mięsa.Podawać krojoną na plastry z frytkami i sałatą
zieloną.