Sposób przygotowania:
Polędwica wołowa/marchewka/czarny ryż
Zaczynamy od confitowanych marchewek. Confitowanie czyli gotowanie/pieczenie w tłuszczu. Ja użyje masła do tego celu. Z 3 kolorowych marchewek wykrawany słupki ( nie muszą byc identyczne ). Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego dodajemy masło sól pieprz i pare gałązek rozmarynu. Pieczemy w 165 stopniach około 25 minut. Następnie przygotowujemy puree. Marchewkę wraz z połową kostki masła i szklanką wody przekładamy do garnka, dodajemy jedną gwiazdkę anyżu i gotujemy około 15 minut. Po ugotowaniu wyjmujemy anyż i blenederem miksujemy na gładkie puree. Kolejną czynnością jest przygotowanie ryżu. Wlewamy ryż do garnka i podgrzewamy do temperatury 200 stopni, wsypujemy ryż i czekamy aż popęka. Odcedzamy z oleju, doprawiamy i przygotowujemy mięso. Wlewamy olej i rozgrzewamy jak najmocniej. Na mocno rozgrzany olej kładziemy poledwicę i smażymy po około 3 minuty z każdej strony ( czas smażenia zależy od tego jaki stopień wysmażenia chcemy uzyskać ). Następnie wsadzamy mięso do pieca na około 3 minuty. Na patelni na której smażyliśmy mięso delikatnie wlewamy teguile, czekamy aż alkohol odparuje dodajemy śmietankę i doprawiamy cukrem.Polędwicę solimy dopiero po pieczeniu !!!. Ostatnią czynnością jest wyłożenie na talerz, według mojego pomysłu lub według własnej kreatywności. Smacznego !