Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Polędwica z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polędwica z grzybami , mniam !

Polędwica z grzybami

Składniki:

Polędwica z grzybami

 

  • 40 dkg polędwica wieprzowa,
  • 40 dkg świeże prawdziwki lub kurki,
  • 4 łyżki olej sezamowy,
  • 1 strąk czerw papryka chilli,
  • 6 ząbków czosnek,
  • pęczek posiekany szczypiorek,
  • 4 łyżki sos sojowy grzybowy Tao Tao,
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Polędwica z grzybami
Polędwice kroimy w cienkie plastry i obsmażamy krótko na rozgrzanym oleju. Kładziemy na talerze i zostawiamy w ciepłym miejscu. Myjemy i przebieramy grzyby. Papryczkę chilli siekamy drobno, czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę. Podsmażamy razem z grzybami i szczypiorkiem a następne dusimy 5 minut na średnim ogniu. Polewamy sosem sojowym grzybowym. Przygotowaną masę grzybową nakładamy na plastry polędwicy i przybieramy natką pietruszki. Podajemy z ryżem gotowanym z przyprawą curry.