Sposób przygotowania:
Polędwica z pieczarkami w sosie
Na patelni rozgrzać trochę oleju. Zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Do zeszklonej cebuli dodać posiekany czosnek i razem lekko zrumienić. Pieczarki pokroić w grube plasterki, dodać do cebuli z czosnkiem. Grzyby usmażyć. Jak prawie cały płyn z grzybów odparuje, przesunąć je na bok patelni. Na puste miejsce położyć mięso. Polędwice oprószyć z każdej strony solą i pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym). Mięso mocno zrumienić z każdej strony. Na patelnię wlać ok. 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną. Wszystko wymieszać. Patelnię przykryć. Mięso z grzybami dusić na średnim ogniu do miękkości. W 1/2 szklanki zimnej wody rozmieszać mąkę, zagęścić nią sos. W razie potrzeby sos doprawić do smaku solą i pieprzem.