Sposób przygotowania:
Polędwica z pomidorami
Polędwicę opłukać i oszyścic z błon, lekko rozbić tłuczkiem.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z wszystkich stron.
Potem na 15 minut wstawić do piekrnika i polewać tłuszczem
z pieczenia. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki i pokroić w kostkę i wrzucić na olej.Na koniec wsypać posiekaną bazylię
i doprawić solą i pieprzem.Podawać z ziemniaczkami . Mięso doprawić na talerzu solą i pieprzem i polać ciepłym sosem.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z wszystkich stron.
Potem na 15 minut wstawić do piekrnika i polewać tłuszczem
z pieczenia. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki i pokroić w kostkę i wrzucić na olej.Na koniec wsypać posiekaną bazylię
i doprawić solą i pieprzem.Podawać z ziemniaczkami . Mięso doprawić na talerzu solą i pieprzem i polać ciepłym sosem.