Sposób przygotowania:
Poledwiczka Duszona z Kapustą Pekińską
Poledwiczkę umyłam pousuwałam błonki i osuszyłam. Następnie pokroiłam ją w nieduże plastry. Włozyłam do miski i dodałam wszystkie przyprawy na marynatę wymieszałam i włozyłam do lodówki na 2 godziny. Z kapusty wziełam 8 liści umyłam,przekroiłam wzdłuż i następnie w grubszą kostkę.Paprykę żółtą i chili również umyłam i pokroiłam żółtą dość w grube kawałki a chili w kostkę zostawiając nasionka (żeby było ostrzej) Na głębokiej patelni rozgrzałam oliwę i wrzuciłam mięso wraz z marynatą.Dusiłam bez przykrycia dopóki ocet winny nie wyparował,następnie dodałam czosnek płatki,nać pietruszki papryki i kapustę. Przemieszałam,przykryłam pokrywą i dusiłam około 15 minut i gotowe :) Podałam z frytkami :) SMACZNEGO....
Netka
Fajny przepis:)
gusia1000