Sposób przygotowania:
Polędwiczka pieczona z pistacjami
Polędwiczkę opłukać, osuszyć. Natrzeć czerwonym pieprzem. Cebulę i czosnek drobno pokroić, Ze wszystkich podanych składników (z wyjątkiem soli) przygotować w misce marynatę do mięsa, wymieszać dokładnie. Odstawić w misce pod przykryciem lub w zamykanym woreczku na noc do lodówki.
Piekarnik nagrzać na 190 stopni. Polędwiczkę piec w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym - 20 minut pod folią aluminiową oraz 10 minut odkrytą do zarumienienia wierzchu (można jeszcze oprószyć słodką, mielona papryką). Gotowe mięso pokroić na plastry, oprószyć solą ziołową z młynka.
Podawać z gotowanymi warzywami, np brokułem i surówką z kapusty. Ja podałam z surówką z pekinki z dodatkiem pomarańczy i jabłka. Taka wersję szczerze polecam:)
Piekarnik nagrzać na 190 stopni. Polędwiczkę piec w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym - 20 minut pod folią aluminiową oraz 10 minut odkrytą do zarumienienia wierzchu (można jeszcze oprószyć słodką, mielona papryką). Gotowe mięso pokroić na plastry, oprószyć solą ziołową z młynka.
Podawać z gotowanymi warzywami, np brokułem i surówką z kapusty. Ja podałam z surówką z pekinki z dodatkiem pomarańczy i jabłka. Taka wersję szczerze polecam:)