MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Polędwiczka prowansalska do kanapek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polędwiczka prowansalska w aromatycznej marynacie znakomita jako domowa wędlina do kanapek.

Polędwiczka prowansalska do kanapek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczka prowansalska do kanapek

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczka prowansalska do kanapek
Polędwiczkę nacinamy w ukośną krateczkę z obu stron. Posypujemy ją solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Smarujemy polędwiczkę musztarda, a następnie posypujemy ją ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na całą noc do marynowania. Po tym czasie przekładamy polędwiczkę do żaroodpornego naczynia, lekko podlewamy oliwą z oliwek oraz wodą (ewentualnie białym winem) i pieczemy przez około pół godziny w nagrzanym piekarniku. Schładzamy i podajemy pokrojoną do kanapek.
Polędwiczka prowansalska do kanapek
Polędwiczkę nacinamy w ukośną krateczkę z obu stron
Polędwiczka prowansalska do kanapek
Posypujemy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem
Polędwiczka prowansalska do kanapek
Smarujemy mięso równoiernie z obu stron musztardą
Polędwiczka prowansalska do kanapek
Zamarynowaną polędwiczkę pieczemy w nagrzanym piekarniku

Tagi:

zioła