WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1208]

Polędwiczka wieprzowa po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polędwiczka wieprzowa po chińsku to danie inspirowane kuchnią azjatycką. Jego podstawą jest mięso wieprzowe i przezroczysty chiński makaron.

Polędwiczka wieprzowa po chińsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Polędwiczka wieprzowa po chińsku

 

  • ok. 200g polędwiczki wieprzowej
  • ok. 200g warzyw na patelnię po chińsku
  • ok. 60g makaronu typu noodle lub ryżowego
  • sól, pieprz
  • czosnek granulowany
  • ok. 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • sezam

Sposób przygotowania:

Polędwiczka wieprzowa po chińsku

ETAP 1:

Polędwiczkę pokroić na małe kawałeczki. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym i obtoczyć w mącę. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa wrzucić mieszankę warzyw i dusić pod przykryciem aż zmiękną.

W tym samym czasie przyrządzić makaron według wskazówek na opakowaniu. Gotowy i odcedzony makaron wrzucić na patelnię. Doprawić sosem sojowym i wymieszać.

Posypać sezamem.

Polędwiczka wieprzowa po chińsku
Polędwiczka wieprzowa z chińskim makaronem
Polędwiczka wieprzowa po chińsku
Polędwiczka wieprzowa z chińskim makaronem