kkaarrcciiaa18

kkaarrcciiaa18

Kucharz
[Przepisów: 16]

Polędwiczka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polędwiczka z warzywami - Danie mięsne

Polędwiczka z warzywami

Składniki:

Polędwiczka z warzywami

 

  • 50 dag polędwiczki wieprzowej
  • 3 łyżki margaryny
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól jodowa, pieprz
  • 1/4 litra rosołu
  • 50 da marchewki
  • 50 dag białej rzodkwi
  • 2 łyżki keczupu
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Polędwiczka z warzywami
Polędwiczkę umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę. Margarynę rozgrzać, smażyć na niej mięso kilka minut ze wszystkich stron na średnim ogniu. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Przełożyć do mięsa. Całość dusić 10 minut, nie przerywając mieszania. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podlać rosołem. Marchewki i rzodkiew oczyścić, pokroić w kostkę. Dodać do mięsa, gotować 30 minut. Dodać keczup i sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Przepis dla diabetyków !!