MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Polędwiczki po prowansalsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smażona polędwiczka marynowana w ziołach prowansalskich i occie balsamicznym

Polędwiczki po prowansalsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczki po prowansalsku

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki po prowansalsku
Polędwiczkę oczyszczamy z błonek i kroimy na około centymetrowe plasterki. Zasypujemy ją ziołami prowansalskimi, mielonym pieprzem i solą. Następnie dodajemy kilka łyżek octu balsamicznego i marynujemy około pół godziny w lodówce. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w kosteczkę. Rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i smażymy na niej polędwiczki osączone z marynaty dodając jednocześnie cebulę i czosnek. Kiedy cebulka się zeszkli, a polędwiczki są podsmażone dodajemy pozostałą marynatę oraz dodatkowo kilka łyżek octu balsamicznego. Dusimy polędwiczki aż ocet odparuje.pozostawiając gęsty aromatyczny sos.
Polędwiczki po prowansalsku
Polędwiczki oczyszczamy z błonek i kroimy na plasterki
Polędwiczki po prowansalsku
Polędwiczki marynujemy w przyprawach i occie balsamicznym
Polędwiczki po prowansalsku
Podsmażamy polędwiczki z pokrojoną cebulką oraz czosnkiem
Polędwiczki po prowansalsku
Dodajemy pozostałą marynatę oraz kilka łyżek octu i redukujemy

Tagi:

zioła