adriana12

adriana12

Kucharz
[Przepisów: 7]

Polędwiczki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso nacieramy marynatą (zrobionej z oleju i przypraw), smażymy na patelni, następnie owijamy ciastem francuskim i wkładamy do piekranika.

Polędwiczki w cieście francuskim

Składniki:

Polędwiczki w cieście francuskim

 

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych,
  • ciasto francuskie,
  • 2 łyżki tłuszczu,
  • 4 ząbki czosnku,
  • pół łyżeczki majeranku
  • pół łyżeczki tymianku,
  • sól, pieprz,

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w cieście francuskim
Mięso myjemy, osuszamy. Robimy marynatę. Do 2 łyżek oleju, wsypujemy majeranek, tymianek i wyciśnięty przez praskę czosnek. Mięso posypujemy solą i pieprzem, następnie mięso nacieramy marynatą. Odstawiamy na minimum 2 godziny. Mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron, smażymy około 20 minut. Ciasto francuskie rozwijamy, kładziemy na środek mięso. Owijamy mięso ciastem. Zlepiamy brzegi. Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku.

Tagi:

ciasto