Sposób przygotowania:
Polędwiczki w młodej kapuście
Polędwiczkę kroimy w plastry. Robimy marynatę: łączymy oliwę z pokrojonym drobno czosnkiem, solą, pieprzem, marynujemy mięso, odstawiamy do lodówki.
Kapustę pozbawiamy wierzchnich liści i głąba, kroimy. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy kapustę i chwilę ją podsmażamy, podlewamy bulionem, wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie, dusimy, aż kapusta zmięknie, doprawiamy solą i pieprzem.
Na drugiej patelni w tym samym czasie podsmażamy polędwiczki - krótko, ok.3-5 minut. Na koniec polędwiczki wrzucamy do kapusty, chwilę podgrzewamy razem.
Kapustę pozbawiamy wierzchnich liści i głąba, kroimy. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy kapustę i chwilę ją podsmażamy, podlewamy bulionem, wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie, dusimy, aż kapusta zmięknie, doprawiamy solą i pieprzem.
Na drugiej patelni w tym samym czasie podsmażamy polędwiczki - krótko, ok.3-5 minut. Na koniec polędwiczki wrzucamy do kapusty, chwilę podgrzewamy razem.