Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie
Polędwiczkę opłukać i osuszyć a następnie pokroić w plastry. Oprószyć solą i obtoczyć mące.
Podsmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. W misce wymieszać śmietanę z bulionem, musztardą, miodem oaz tymiankiem.
Paprykę marynowaną pokroić w kostkę i dodać do śmietany wraz z orzechami wymieszać. Tak doprawioną śmietanę wlać do polędwiczek i wymieszać.
Dusić chwilę na wolnym ogniu aż sos się zredukuje.
Podsmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. W misce wymieszać śmietanę z bulionem, musztardą, miodem oaz tymiankiem.
Paprykę marynowaną pokroić w kostkę i dodać do śmietany wraz z orzechami wymieszać. Tak doprawioną śmietanę wlać do polędwiczek i wymieszać.
Dusić chwilę na wolnym ogniu aż sos się zredukuje.