iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Polędwiczki w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam zbierać a potem mrozić grzyby. o tego dania nie potrzeba żadnych dodatków, idealny pomysł na obiad.

Polędwiczki w sosie grzybowym

Składniki:

Polędwiczki w sosie grzybowym

 

  • 1 kg polędwicy wieprzowej,
  • 30 dag grzybów,
  • 2 marchewki,
  • 0,5 kg młodych ziemniaków,
  • 1 szklanka śmietany 18%,
  • łyżeczka soli,
  • pęczek szczypioru,
  • szklanka bulionu,

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w sosie grzybowym
Polędwice kroimy w plastry, oprószamy solą, obsmażamy, przekładamy do dużego rondla, zalewamy bulionem i dusimy 20 min.Ziemniaki dokładnie oczyszczamy, dokładamy do rondla razem z marchewką pokrojoną w talarki, zalewamy śmietaną, dodajemy obgotowane grzyby oraz szczypior, dusimy 30 min. Następnie zostawiamy pod przykryciem na 15 minut.

Tagi:

grzyby