Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie z suszonymi pomidoramiETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w poprzeczne plastry. Delikatnie rozgnieść dłonią.
ETAP 2:
W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć plastry mięsa z obu stron.
ETAP 3:
Następnie wlać 0,5 l wody, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekane w paseczki pomidory. Dusić na małym ogniu. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Wrzucić do rondla, wymieszać. Dodać troszkę soli i dusić do miękkości mięsa.
ETAP 4:
Mąkę rozmieszać z małej ilości wody, dodać śmietankę, wlać do rondla. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać obie papryki i oregano. Zagotować. Polędwiczki podać z ziemniakami i surówką.
reanja