Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe po duńsku
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grube plastry. Każdy plaster lekko rozbić. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać oliwę. Smażyć na nim mięso z obu stron do zrumienienia. Wyjąć i przełożyć w ciepłe miejsce. Śliwki umyć, namoczyć, wydrylować i pokroić w cienkie paseczki. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Przełożyć do rondla w którym smażyło się mięso. Chwilę podsmażyć. Dodać śliwki, rodzynki i mięso. Podlać śmietaną. Dusić do miękkości mięsa. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku.
elutka
Bahus
W odróżnieniu od Ciebie nie popełniam plagiatów. (tobie to udowodniono). Zdjęć nie mam bo przed 30 laty gdy te przepisy tworzyłem nikomu nie śniło się o aparatach cyfrowych. Na szczęście już punktów za "komentarze" nie ma