Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe w glazurze
► Polędwiczkę umyć pod bieżącą zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i starannie wyciąć błony i tłuszcz. Mięso naciąć wzdłuż do 3/4 głębokości, następnie rozłożyć w miejscu rozcięcia i lekko rozpłaszczyć dłonią, tak żeby powstał szeroki płat mięsa. Mięso natrzeć solą, pieprzem i zielem angielskim z obu stron. ► SOS : do miseczki wlać sok jabłkowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać z miodem, sosem Tabasco, sosem sojowym, sosem Worcester i przecierem pomidorowym ( ja dałem ostry z papryką ). Doprawić solą - dodawać stopniowo, próbując sos w smaku. ► Polędwiczkę obsmażyć na oliwie po 2 minuty z każdej strony, ładnie przyrumienione mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać przygotowanym sosem i piec w nagrzanym piekarniku pod grillem 20 minut w temperaturze 180C.