Polędwiczki wieprzowe w miodzie żeńszeni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polędwiczki wieprzowe w miodzie żeńszeniowym........................

Polędwiczki wieprzowe w miodzie żeńszeni

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe w miodzie żeńszeni

 

  • 30 dag polędwiczek wieprzowych
  • 100ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 1/2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka sosu worcestr
  • 5 łyżek miodu
  • 1 łyżeczka sproszkowanego korzenia żeń-szeń
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe w miodzie żeńszeni
Miód wymieszaj z żeń-szeniem, przykryj i wstaw na cały dzień do lodówki. Polędwiczki opłucz ,, osusz i krótko obsmaż z obu stron na oleju. Dodaj do nich miód, sok pomarańczowy, musztardę, sos worcester oraz sól i pieprz. Przykryj i duś na wolnym ogniu około 30 min. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.

Tagi:

sosy