Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Roladki ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 24

Roladki drobiowe z farszem szpinakowym i dodatkiem sera feta. Roladki w wykonaniu są szybkie i bardzo smaczne.

Roladki ze szpinakiem i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki ze szpinakiem i fetą

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze szpinakiem i fetą
Obrany czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na maśle aż poczujemy zapach, dodajemy szpinak i smażymy aż zmniejszy swoją objętość.

Następnie dodajemy pokruszony ser feta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Odstawiamy do ostygnięcia.

Filety delikatnie rozbijamy przez worek, doprawiamy z obu stron. Na każdy płat mięsa nałożyć porcję farszu i zwinąć w roladkę , spiąć wykałaczką.

Roladki obsmażyć na rozgrzanym oleju każdej strony, a następnie zapiec w piekarniku przez 20 minut w temp 180 stopni. 
Roladki ze szpinakiem i fetą
Czosnek zeszklić dodać szpinak gdy zmniejszy objętość dodać ser feta
Roladki ze szpinakiem i fetą
Filety delikatnie rozbijamy przez worek, doprawiamy z obu stron.
Roladki ze szpinakiem i fetą
Na każdy płat mięsa nałożyć porcję farszu i zwinąć w roladkę , spiąć wykałaczką
Roladki ze szpinakiem i fetą
Roladki obsmażyć na rozgrzanym oleju każdej strony , a następnie zapiec w piekarniku przez 20 minut w temp 180 stopni

Tagi:

mięso kurczak