Sposób przygotowania:
Roladki ze szpinakiem, serem camembert i boczkiem
W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy mrożony szpinak. Dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju szklimy pokrojoną drobno cebulkę. Wlewamy wraz z zalewą krojone pomidory. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i natką pietruszki (suszoną). Dusimy przez kilka minut, aż sos się zredukuje. Przelewamy do naczynia żaroodpornego.
Filet z piersi kurczaka kroimy na cienkie płaty, rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Na każdym kawałku mięsa rozkładamy szpinak oraz ser camembert. Roladę zwijamy dość ciasno. Wierzch owijamy wędzonym boczkiem. Mięso układamy w sosie.
Formę wstawiamy do nagrzanego do 190*C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut. Kolejne 10 minut zapiekamy bez przykrycia.
Filet z piersi kurczaka kroimy na cienkie płaty, rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Na każdym kawałku mięsa rozkładamy szpinak oraz ser camembert. Roladę zwijamy dość ciasno. Wierzch owijamy wędzonym boczkiem. Mięso układamy w sosie.
Formę wstawiamy do nagrzanego do 190*C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut. Kolejne 10 minut zapiekamy bez przykrycia.
BozenaMatuszczyk
skuter5
mocsłodkości