Sposób przygotowania:
polędwiczki z ananasem i kolorową papryk
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać go z 2 łyżkami oleju, sosem sojowym i pieprzem. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wymieszać z utworzoną marynatą. Cebulę obrać i pokroić na plasterki. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżę oleju, dodać mięso i cebulę. Smażyć razem na średnim ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Następnei dodać pokrojone papryki, podlać delikatnie wodą, przykryć i dusić razem około 10 minut. Ananasa umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć miąższ, który należy pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Wszystko doprawić ketchupem i octem oraz solą i pieprzem. Podgrzać. Danie podawać w wydrązsonym ananasie, najlepiej z ryżem ugotowanym na sypko. Ewentualnie można też użyć kuskusu.