Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Polędwiczki z indyka w mleku i przyprawach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z indyka bywa sucha, ale nie w takim wydaniu. Polędwiczki zamarynowane w mleku i przyprawach są soczyste, delikatne i po prostu pyszne.

Polędwiczki z indyka w mleku i przyprawach

Składniki:

Polędwiczki z indyka w mleku i przyprawach

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z indyka w mleku i przyprawach

ETAP 1:

Polędwiczki z indyka w mleku i przyprawach
Polędwiczki opłukujemy i kroimy na kawałki

Polędwiczki opłukujemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.

ETAP 2:

Polędwiczki z indyka w mleku i przyprawach
Polędwiczki nacieramy przyprawami i zalewamy mlekiem

Mięso przekładamy do miseczki, nacieramy przyprawami i zalewamy mlekiem.

ETAP 3:

Polędwiczki z indyka w mleku i przyprawach
Polędwiczki obsmażamy krótko na oleju rzepakowym

Polędwiczki obsmażamy krótko (po ok. 2 minuty na stronę) na rozgrzanym oleju rzepakowym.

ETAP 4:

Polędwiczki z indyka w mleku i przyprawach
Polędwiczki przekładamy do naczynia do zapiekania, pieczemy 15 minut

Polędwiczki przekładamy do naczynia do zapiekania, zalewamy olejem ze smażenia i mlekiem z marynowania. Pieczemy 15 minut w 190 st. C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.