Sposób przygotowania:
Polędwiczki z kurczaka z nektarynką
Polędwiczki z kurczaka położyć na rozgrzany na patelni olej. Oprószyć je solą, posypać przyprawą do kurczaka. Usmażyć je na rumiano z obu stron. Usmażone polędwiczki ułożyć na dwóch talerzykach. Nektarynki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Połówki nektarynek pokroić w plasterki. Na patelnię po smażeniu mięsa wlać miód. Wymieszać i podgrzewać, aż zacznie się pienić. Ułożyć na nim kawałki nektarynek i smażyć po ok. pół minuty z obu stron. Nektarynki ułożyć na talerzykach obok mięsa. Do sosu na patelni dodać masło. Mieszać powoli, aż masło się roztopi, a sos uzyska kremową konsystencję. Sosem polać mięso i owoce.
marietta