Sposób przygotowania:
Polędwiczki z maślakami
Maślaki oczyścić, obrać ze skórki, opłukać pod bieżącą wodą.
Większe grzyby przekroić na pół.
Masło rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć.
Następnie dodać grzyby i dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać pokrojoną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę.
Polędwiczki pokroić na porcje i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Smażyć krótko na rozgrzanej oliwie, po obu stronach.
Maślaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na wierzchu ułożyć mięso i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Większe grzyby przekroić na pół.
Masło rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć.
Następnie dodać grzyby i dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać pokrojoną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę.
Polędwiczki pokroić na porcje i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Smażyć krótko na rozgrzanej oliwie, po obu stronach.
Maślaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na wierzchu ułożyć mięso i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
wedith1
luna
Czarna Oliwka - Polędwiczki z maślakami