Sposób przygotowania:
Polędwiczki zapiekane w serze
1.Polędwiczki pokroić w grubsze plastry, zamarynować dzień wcześniej w marynacie. Przechowywać w lodówce. 2.Następnego dnia ugotować z blanszować brokuł. 3.Obsmażyć na średnim ogniu połowę mięsa z obu stron (po ok. 2 min. z każdej strony). 4.W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: mięso, połowa brokuła, 1 puszka pomidorów; ponownie mięso, reszta brokuła, 1 puszka pomidorów. 5.Każdą warstwę posypujemy pieprzem i niewielką ilością soli. 6.Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze śmietaną. Zalać potrawę, włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekać ok. 25 – 30 min. Podawać z ryżem.Można zrezygnować z pkt.1, tj. marynowania mięsa, ale trzeba je wtedy przyprawić. Też będzie smaczne!