migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Rożki z kiszona kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Rożki z ciasta francuskiego w sam raz do czerwonego barszczyku

Rożki z kiszona kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rożki z kiszona kapustą i pieczarkami

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego po 275 g
  • 1 cebula
  • 400 g pieczarek
  • 400 g kapusty kiszonej
  • 2 łyżki majeranku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Rożki z kiszona kapustą i pieczarkami
Cebulę obrać i pokroić w kostkę,zeszklic na oleju. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać do cebuli wszystko razem smażyć.Koszoną kapustę drobno posiekać.Gdy z pieczarek odparuje woda dodać kapustę oraz pieprz i majeranek. Wszystko jeszcze smażyć ok 20 minut ,cały czas mieszając aby kapusta się nie przypaliła. Farsz przestudzić. Ciasto francuskie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pokroić na kwadraty (z dwóch płatów będzie 12 -14 kwadratów). Na każdy kwadrat nałożyć farsz. Kwadrat ciasta złożyć na pół a brzegi skleić widelcem. Gotowe trójkąty posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na200 C i piec ok 15 minut na złoty kolor.
Rożki z kiszona kapustą i pieczarkami
Etap 1Cebule i pieczarki przesmazyć a potem dodac posiekana kiszona kapustę.
Rożki z kiszona kapustą i pieczarkami
Etap 2 Ciasto francuskie pokroic na kwadraty i nakładać farsz
Rożki z kiszona kapustą i pieczarkami
Etap 3 Gotowe trójkąty posmarować roztrzepanym jajkiem.
Rożki z kiszona kapustą i pieczarkami
Etap 4 Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 C i piec ok 15 minut na złoty kolor.