Sposób przygotowania:
Rożki z kiszona kapustą i pieczarkami
Cebulę obrać i pokroić w kostkę,zeszklic na oleju. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać do cebuli wszystko razem smażyć.Koszoną kapustę drobno posiekać.Gdy z pieczarek odparuje woda dodać kapustę oraz pieprz i majeranek. Wszystko jeszcze smażyć ok 20 minut ,cały czas mieszając aby kapusta się nie przypaliła. Farsz przestudzić. Ciasto francuskie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pokroić na kwadraty (z dwóch płatów będzie 12 -14 kwadratów). Na każdy kwadrat nałożyć farsz. Kwadrat ciasta złożyć na pół a brzegi skleić widelcem. Gotowe trójkąty posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na200 C i piec ok 15 minut na złoty kolor.