Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Półmisek z wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1809

Wędzoną makrelę obrać ze skóry, ostrożnie oddzielić filety aby się nie

Półmisek z wędzoną makrelą

Składniki:

Półmisek z wędzoną makrelą

 

  • 2 wędzone makrele
  • 20 dag homogenizowanego chudego twarożku
  • 2 pomidory
  • liście sałaty
  • 2 owoce papryki
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Półmisek z wędzoną makrelą
Wędzoną makrelę obrać ze skóry, ostrożnie oddzielić filety aby się nie połamały. Półmisek wyłożyć połówkami liści sałaty, na sałacie położyć po łyżeczce twarożku, oprzeć filety skośnie o twarożek, udekorowac pomidorami lub połówkami owoców czerwonej papryki, posypać szczypiorkiem.