Sposób przygotowania:
Pomarańczowe ciasto drożdżowe
Tłuszcz rozpuszczamy i studzimy. Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy podrośnie dodajemy skórkę pomarańczową i przekładamy ciasto do natłuszczonej blaszki. Pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach.
Przygotowujemy syrop pomarańczowy:
Sok zagotowujemy z cukrem, następnie studzimy. Dodajemy alkohol i mieszamy. Ciasto delikatnie nakłuwamy i ponczujemy syropem,. Odstawiamy na około 2 godziny.
Wierzch posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy wg uznania.
Przygotowujemy syrop pomarańczowy:
Sok zagotowujemy z cukrem, następnie studzimy. Dodajemy alkohol i mieszamy. Ciasto delikatnie nakłuwamy i ponczujemy syropem,. Odstawiamy na około 2 godziny.
Wierzch posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy wg uznania.